BLOG Februari 2013

De plaat en zijn verhaal: De Container

20-2-2013 door Walther 

Toen ik bij school Steenenkamer parkeerde om de bison te fotograferen stond hij daar: een grote rode container eenzaam op het parkeerterrein. Zijn inhoud bleef grootdeels verborgen en het trapje lokte argeloze bezoekers naar boven, dat was wel duidelijk. Het had iets sinisters.
Normaal ben ik niet zo’n Photoshopper maar eenmaal thuis voorzag ik deze foto van de onweerslucht die ik vorig jaar bij strand Nulde fotografeerde: het benadrukt perfect de sfeer van die onheilspellende container met dat trapje.
Tijdens het fotograferen werd ik aangesproken door twee verontruste buurtbewoners. Ze vroegen zich af wat er aan de hand was en waarom ik die container fotografeerde. Misschien dat het trapje hen ook gelokt had?

Foto en tekst geplaatst op Puttens Weekblad in het kader van project 52.

Wordt de 7D MKii een mini 1Dx?

19-2-2013 door Walther 

Het lijkt er op dat hij eind van de zomer idd gaat komen,de opvolger van de 7D. Er schijnen 3 protypes te zijn, hier de specs van één van die prototypes:

 • 24.1mp APS-C Sensor
 • Dual DIGIC V
 • 10fps
 • Dual Memory Card Slots (Unknown configuration)
 • 61 AF Points (I wonder if we’ll get red focus points in AIS?)
 • 3.2″ LCD
 • Build quality like 5D3
 • GPS & Wifi
 • ISO Performance to get close to the 5D3
 • “Lots of video features”
 • Verbeterde low-light performance een nog betere AF zijn wel precies de dingen die wat mij betreft in het huidige model voor verbetering vatbaar zijn. GPS en wifi niet onaardig (vooral gps) maar dat zullen ook wel batterij killers zijn. Als deze specs het idd worden lijkt het dus een soort mini EOS-1D X te worden. Even geduldig afwachten.....
  Bron canonrumors.com

  DP Review van de Canon EOS 6D

  16-2-2013 door Walther 

  Op DPReview staat een duidelijke review van de Canon EOS 6D full frame camera. De mindere framerate zou ik mee kunnen leven, ik ben toch niet zo'n mitrallieur fotograaf. Ik lonk al een poosje naar full frame, maar gezien de uitgeklede AF van deze 6D zal dit niet mijn camera worden.
  Grootste reden om full frame te overwegen zijn de prestaties bij minder licht, je gaat echter ook de 1.6 vergrotingsfactor missen bij sport/natuur fotografie. Ook de EFS 10-22 is niet meer bruikbaar bij omschakeling naar full-frame, dus ook aan de lenzen kant zou dan wat moeten gebeuren.
  Waarschijnlijk komt Q3 2013 de 7D MK2, maar eens zien wat die voor tegenwicht gaat bieden aan de 5D MK3. Betere lowlight prestaties zouden zeer welkom zijn maar verder blijft de 7D nog steeds een fantastische camera.
  Noot: sommige creatieven blijken toch in staat de 10-22 op full frame te gebruiken door een tang ter hand te nemen:http://www.flickr.com/groups/canondslr/discuss/72157604422834954/