BLOG Augustus 2023

Monument to the Uprising of the People of Kordun and Banija, Petrova Gora

28-8-2023 door Walther 

De tweede dag van mijn roadtrip door Krotatië heb ik Petrova Gora bezocht, zeer indrukwekkend en zo jammer dat het steeds verder in verval raakt. Lees meer op de spomenik database.

Petrova Gora

Petrova Gora, binnen

Petrova Gora, drone shot

Monument to the Revolution of the People of Moslavina, Podgarić

27-8-2023 door Walther 

Zo cool dat ik deze eindelijk in het echt heb kunnen aanschouwen en vastleggen, dit is echt een zeer indrukwekkende locatie in Kroatië! Lees er alles over deze bijzondere "spomenik" (monument) op de Spomenik Database.

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Nimar underwater housing test canon R5

8-8-2023 door Walther 

Het onderwaterhuis voor de Canon 5D mk IV heb ik verkocht en een nieuwe aangeschaft voor de Canon R5. Vandaag was er op Makkum een mooie wind om hem eens te proberen. Ik heb geschoten met de RF24-70 2.8.

De eerste positieve indrukken:

  • Aanwezigheid van een lekkage indicator en een pompje om het huis vacuum te zuigen
  • De aan/uit knop nu ook van buitenaf te bedienen, dat scheelt batterij als je niet gelijk op de plek bent waar je gaat fotografeen. 
  • De domepoort is prettiger met druppels dan een vlakke poort (wel ff beter opletten bij neerleggen)
  • De camera is er wat beter in te schuiven en nu ook zonder werktuig weer te verwijderen

Minder positief:

  • De pistoolgreep heeft alleen een shutter button, geen button voor de focus (het vorige model had twee knoppen wat beter werkt met backbutton focus)
  • Het zoomen werkte niet, de 24-70 zoomt kennelijk te zwaar. Het stelwieltje wat haaks in de heugelring moet grijpen is niet kachtig genoeg om te draaien waardoor hij slipt en ik vast zat aan één brandpuntsafstand.
  • Bij het vorige model was de heugel met een schroefje vast te zetten. Nu gaat het met een strak elastiek. Je kunt hem nu zonder werktuig monteren/demonteren, maar het zit zou strak dat je hem er bijna niet zonder krassen op de buitenkant van de lens heen krijgt. 
  • Geen extra opening om een connector te plaatsen, ik moet nu een gat gaan boren om de connector voor de externe flitstrigger te kunnen bevestigen


Francis

oldskool ART

Pyloon

5-8-2023 door Walther 

Ik kwam hier langs en de lucht was fantastisch, dus snel teruggereden om deze platen te kunnen maken.

Pyloon

 

Pyloon